Saturday, July 20

Een beginnersgids voor cryptocurrency

Cryptocurrency heeft de afgelopen tien jaar veel stof doen opwaaien. Het is populair geworden bij het grote publiek, maar ook bij bedrijven en overheden. Sommigen beschouwen crypto als de decentralisatie van de wereld en anderen als een oplossing voor de honger in de wereld. Hoewel de oorsprong van digitale valuta wordt betwist, hebben mensen een voorliefde gekregen voor deze veelzijdige en nieuwe manier om goederen te kopen en activa te verhandelen.

Als je hebt gehoord over crypto beurzen zoals Coinbase of munten zoals Bitcoin (BTC), is de kans groot dat je meer wilt weten over het onderwerp. Als je dat nog niet hebt gedaan, is dit een goede plek om te beginnen. Hier is een korte beginnersgids over cryptocurrency.

Wat is cryptocurrency?

img

Cryptocurrency, vaak crypto genoemd, is een type digitale valuta dat gebaseerd is op de decentralisatie van valuta. Dit betekent dat de valuta wordt gereguleerd door een vertrouwd netwerk in plaats van door een instelling zoals een bank of overheid. Ze zijn vaak gebaseerd op blockchain-technologie en peer-to-peer transacties, en hebben geen fysieke representaties zoals fysieke Amerikaanse dollarbiljetten of munten, bijvoorbeeld. De waarde van munten als Bitcoin en Ethereum schommelt sterk omdat ze niet gebonden zijn aan een gecentraliseerde bank. Deze activa worden gegenereerd door mijnbouw, een proces waarbij computers complexe wiskundige vergelijkingen oplossen om verschillende munten te genereren.

Zijn cryptocurrencies veilig?

img

Ondanks wat veel mensen denken, is cryptocurrency veilig. Het is gebouwd op een blockchain grootboek, dat is een soort database die informatie chronologisch opslaat om een onveranderlijk record bij te houden van elk actief dat ooit is gecreëerd en elke transactie die ooit is voltooid. Als het gaat om crypto wallets, zijn individuen volledig verantwoordelijk voor de digitale activa die ze opslaan. Crypto-portemonnees, die in verschillende vormen kunnen bestaan, zoals hardware-portemonnees of mobiele portemonnees, zijn apparaten of server-gebaseerde opslag voor de digitale activa van een persoon. Private keys worden gebruikt om de toegang tot een crypto wallet beperkt te houden, en mogen niet gedeeld worden met iemand die geen toegang heeft tot uw fondsen.

Cold wallets verwijzen naar fysieke opslagmethoden die volledig losgekoppeld zijn van het internet. Sommige exchange-merken bieden deze service met geïsoleerde kluizen op onbekende locaties en anderen door hardware te leveren zoals een USB flash drive die uw activa veilig houdt – sommige bieden beide diensten. Het bedrijf Trezor produceert wat door veel cryptogebruikers als de beste wallet wordt beschouwd, gezien de geavanceerde technologie en betrouwbare reputatie. Andere crypto wallet merken zijn Electrum, Mycelium, en Exodus.

Wat zijn de soorten cryptocurrencies?

img

Er zijn verschillende soorten cryptocurrencies, bekend als tokens en coins, die volledig digitaal zijn. Munten zijn een soort crypto’s die hun eigen blockchain hebben, zoals Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), en Ethereum (ETH). Anderzijds zijn tokens zoals dApp gebouwd op andere blockchains – ze zijn specifiek voor projecten en worden verkocht als onderdeel van een ICO voor een beurs die naar de beurs gaat. Dit zijn enkele van de meer bekende cryptocurrencies die er zijn, maar ze zijn lang niet de enige.

Wat zijn sommige vormen van cryptocurrencies?

img

Cryptocurrencies zijn er in meer dan 2.000 verschillende smaken en voor verschillende doeleinden. Bekende namen in crypto zijn Litecoin, Ethereum, Bitcoin, Tether, Cardano, USD Coin, Binance Coin, en Dogecoin. Er zijn crypto’s gewijd aan de ontwikkeling van medische, technologie, verzekeringen, en zelfs voedsel-gerelateerde oplossingen. Mensen investeren in crypto’s voor ieders voordeel.

Hoe wordt crypto verhandeld?

img

Cryptocurrencies worden verhandeld op brokerage accounts via beurzen zoals Coinbase. Ook online brokers zoals Robinhood en Webull bieden crypto handelsplatforms die toegankelijk zijn via mobiele apps of desktopcomputers. Ze bieden meestal twee-factor authenticatie om uw activa veilig te houden en bieden de tools om crypto te kopen en verkopen, uw activa te monitoren en over het onderwerp te leren met interactieve tutorials.

Cryptocurrency is voor iedereen, niet alleen voor elites of tech-savvy mensen. Het is nog steeds een werk in uitvoering omdat er nog steeds veel mysterie achter crypto zit. Hele landen zoals Portugal beginnen digitale activa te vertrouwen in hun dagelijks leven. Crypto is een manier om vooruit te komen in het Cybertijdperk van de mensheid en een manier om te evolueren in onze technologie, maatschappij en financiën.